Vi bruker cookies i likhet med de fleste andre nettsider. Ved å bruke nettsiden vår,godkjenner du at vi samler data gjennom cookies.X

Antall registrerte selskaper
  • 2
  • 6
  • 5
  • 7
  • 9

3 fantastisk måter å forbedre likviditeten i ditt aksjeselskap på, uten å ta opp lån


1.   Minimere ditt lager

Å holde et lager er dyrt på alle vis. Selger du produkter, betaler du for dem så de blir liggende på ditt lager, og du får ikke pengene tilbake før du selger varene. Lagervarer gjør ingen nytte i seg selv, og jo færre produkter du trenger å ha på lager, jo mindre blir lagerkostnadene ettersom man ofte betaler per kvadratmeter. Om du har veldig store og uhåndterlige produkter, kan du tjene mye på å redusere lageret.


2.   Se over betalingsvilkår

Det finnes måter man kan prøve for å få inn betalinger fortere og til og med skyve på fordringer. Det er så enkelt som å se over betalingsvilkårene du har med dine kunder og leverandører. Hvis det finnes rom for å utvide tiden du har på deg til å betale dine leverandører, er det gull verdt. Pass på å gå varsomt frem her ettersom du ikke ønsker å skade forholdet du har med din leverandør, men husk at et høflig spørsmål som regel alltid er greit å stille.


Når det gjelder dine kunder, ønsker du naturligvis å få inn betalinger så fort mulig. En mulighet kan være å redusere tiden kunder har på seg til å betale fakturaen. Dette ser man oftere og oftere i ulike sammenhenger, så det er mange som har innsett akkurat dette. Det man må være klar over er dog at kunden alltid har 30 dager på seg til å betale fakturaen før man kan kreve forsinkelsesrente. Det går altså ikke an å gi kunden en uke på å betale og deretter sende en ny faktura med renter. Mange kunder er dog villige til å betale innen 14 dager, men dette er naturligvis noe du bør diskutere med kunden.


3.   Utvid dine betalingsløsninger

I dag har vi helt fantastiske metoder for å kunne ta raske betalinger på. Swish er en metode, men selv kortbetalinger er i dag svært raskt. Man kan ganske enkelt sette opp en ”shop” online. Man kan til og med skaffe en kortlesermaskin hvis man vet at man skal treffe kunder ansikt til ansikt. Det bør nevnes at man må betale en liten sum for hver transaksjon om man anvender disse betalingsløsningene, men det kan være verdt det hvis man trenger å få inn penger i foretaket fort. Om dette passer akkurat ditt foretak er naturligvis noe du må ta stilling til og vurdere.


Disse enkle grepene er noe som alle foretak bør ta en kikk på. Det er utrolig enkle måter å få mer mer likviditet inn i ditt aksjeselskap og dermed beholde pengene der så lenge som mulig. 

Registrer Aksjeselskap
image
Malin Soderstrom  617 visninger
senest oppdatert: 9/13/2018 5:13 PM
businessman11