Vi bruker cookies i likhet med de fleste andre nettsider. Ved å bruke nettsiden vår,godkjenner du at vi samler data gjennom cookies.X

Antall registrerte selskaper
  • 2
  • 6
  • 5
  • 7
  • 9

4 ting du må tenke på før du starter et aksjeselskapDet kan føles komplisert og vanskelig å starte aksjeselskap, men det behøver det absolutt ikke å være. Det kommer til å dukke opp mange spørsmål, men det er helt naturlig.

4 ting å tenke på:

1.    Produktet eller tjenesten som ditt foretak skal selge er helt sikkert gjennomtenkt på alle vis, men hvordan er det med ettårsplanen? Det er lurt å sette seg ned og gå nøye gjennom hva man vil oppnå og med hvilket tidsperspektiv. Er man flere som skal starte et foretak sammen, er denne fasen kanskje den aller viktigste. Man må passe på at alle jobber mot det samme målet, helt fra starten av. Skriv ned hvordan dere tenker slik at dere enkelt kan gå tilbake og se gjennom hva planen deres var fra starten av.


2.    Når man skal starte et aksjeselskap, skal man sende inn en melding om registrering av selskapet, og på samme tid søker man om organisasjonsnummer. Ønsker man hjelp til dette, kan man enten kontakte en agent eller betale en regnskapsfører for å gjøre jobben.


3.    Når man skal starte et aksjeselskap i Norge, kreves det at man stiller med 30 000 kr. i aksjekapital, og det er lurt å tenke over hvordan man skal anskaffe disse pengene. Et lån i banken kan være aktuelt, men det er også verdt å vite om tingsinnskudd. Dette innebærer, i korte trekk, at hvis du for eksempel eier en dyr kaffemaskin som du trenger for å starte din kafévirksomhet, så kan du anvende den som en del av de 30 000 kr. Merk allikevel at det finnes visse regler som gjelder her, men det kan definitivt være lurt å sjekke om dette er aktuelt for ditt foretak.


4.    Det er bra å ta kontakt med banken på et tidlig tidspunkt. Man trenger en bankforbindelse for å sette inn aksjekapital, men det er også lurt å få på plass en bankkonto som man kan koble opp mot betalingsmuligheter som Vipps, iZettle og naturligvis et faktureringssystem. 


Før man starter et aksjeselskap

Det kan være lurt å stoppe opp og tenke seg om en ekstra gang før man starter et aksjeselskap, og passe på at man gjør ting i riktig rekkefølge. Det kommer til å lønne seg til slutt. Lykke til med ditt aksjeselskap!

Registrer Aksjeselskap
image
Malin Soderstrom  1656 visninger
senest oppdatert: 7/17/2018 10:53 AM
businessman11