Vi bruker cookies i likhet med de fleste andre nettsider. Ved å bruke nettsiden vår,godkjenner du at vi samler data gjennom cookies.X

Antall registrerte selskaper
  • 2
  • 6
  • 9
  • 6
  • 6

Å bytte selskapsform til aksjeselskapNår du ønsker å bytte selskapsform, gjør du det ved å melde ifra til Foretaksregisteret. Du registrerer et nytt selskap samtidig som du avregistrerer det gamle. Husk at eventuelle tilstander ikke automatisk følger med når du bytter selskapsform.

Det vanligste når det gjelder å bytte selskapsform, er at man bytter fra enkeltmannsforetak til aksjeselskap. Skattereglene er generelt sett mer fordelaktige for den som registrerer et aksjeselskap.

Hvis du skal avregistrere ditt foretak og starte et nytt i en annen form, er det viktig å avslutte bokføringen på riktig måte. Selv om du avslutter regnskapsåret midt i et virksomhetsår, skal du utføre en avsluttende bokføring. Det spiller ingen rolle om det er siste regnskapsåret blir kortere enn 12 måneder. Husk også på å spare regnskapsinformasjonen i minst 10 år slik at du følger bokføringsloven. Hvis du har vanskeligheter med å bestemme deg for hvilken selskapsform som er mest lønnsom for din virksomhet, kan du kontakte en konsulent eller regnskapsfører.

Registrer Aksjeselskap
image
Malin Soderstrom  845 visninger
senest oppdatert: 7/6/2018 1:42 PM
businessman11