Vi bruker cookies i likhet med de fleste andre nettsider. Ved å bruke nettsiden vår,godkjenner du at vi samler data gjennom cookies.X

Antall registrerte selskaper
  • 2
  • 6
  • 9
  • 6
  • 6

Finansiering ved internasjonal etableringNoen velger å stå for finansieringen av sitt foretak helt selv. Dette er naturligvis det beste hvis man har mulighet til det, men det er det ikke alle som har. Det finnes ulike typer finansiering som man kan søke og offentlig finansiering er en av løsningene på problemet.

Det du kanskje bør begynne å ta en kikk på, er hvorfor ditt foretak trenger finansiering. Vil du helt enkelt ha litt hjelp med å komme i gang med foretaket, så finnes det løsninger for det. Søker du etter finansiering for produktutvikling og innovasjon så finnes det andre aktører du kan vende deg til. La oss anta at du trenger hjelp med å innta det internasjonale markedet og at det er hit pengene skal gå.

Hvis du vurderer å selge dine produkter i utlandet eller etablere ditt foretak i et annet land, finnes det en hel del tips å få, både når det gjelder finansiering og rådgivning om hvordan det fungerer i praksis.

Når det gjelder tilskudd, kan man søke om dette fra mange ulike aktører. Hos Innovasjon Norge kan du for eksempel søke om markedsavklaringstilskudd, kommersialiseringstilskudd og lån, og hvis man ønsker å satse utenlands kan man søke om høyere summer enn om man kun vil satse nasjonalt. Men Innovasjon Norge samarbeider også med andre aktører som gir tilskudd til spesifikke prosjekt innenfor spesifikke geografiske rammer, som for eksempel Norwegian Smart Care Cluster, og disse kan være verdt å sjekke ut.

Det finnes også mange lån å velge mellom hvis man ønsker å gå den veien, men ikke glem at alle lån må betales tilbake og som oftest med rente. Pass på at du tar en ekstra kikk på vilkårene når du vurderer et lån og glem ikke at renten kan øke i tiden fremover.

Du må bestemme deg for finansiering

Det er helt opp til deg selv å avgjøre hvilken type finansiering som passer for deg og ditt foretak, men ikke glem at det er mange gode råd og nyttig hjelp å få i prosessen. Hvis man har problemer med å få en oversikt over mulighetene og ta en vurdering av disse, kan det lønne seg å kontakte en agent som er ekspert på området. Da kan man også få hjelp til selve etableringen av foretaket, hvis det er ønskelig.

Registrer Aksjeselskap
image
Malin Soderstrom  682 visninger
senest oppdatert: 7/2/2018 2:23 PM
businessman11