Vi bruker cookies i likhet med de fleste andre nettsider. Ved å bruke nettsiden vår,godkjenner du at vi samler data gjennom cookies.X

Antall registrerte selskaper
  • 2
  • 6
  • 5
  • 7
  • 9

Investere i virksomheten når du skal starte et bakeriNår du har en stor interesse, er det ikke uvanlig å drømme om å gjøre denne til din karriere. Noe du brenner ekstra for og noe du virkelig liker å holde på med. Baking er en lidenskap for mange, og det å starte et bakeri er noe som kan være aktuelt mange tilfeller. Konkurransen er ofte stor, men etterspørselen er sikker, så da handler det om å finne en måte der man får utbytte av etterspørselen samtidig som konkurransen er redusert. Hvis du ønsker å starte ditt eget bakeri, er du på god vei mot å bli fersk foretakseier.

For deg som ønsker å leve ut drømmen om å bake ferske varer hver dag, kan det være en god idé å starte ved å benytte deg av stedet du allerede bor. Kanskje er du utdannet til baker eller konditor i området og du kjenner etterspørselen godt, noe som er en fordel. En annen stor fordel er at du kjenner markedet, og mest sannsynlig er det mange som kjenner deg også. Å starte for seg selv er spennende på mange måter, og det er godt å ha gode støttespillere i nærheten spesielt når du trenger å dele smaksopplevelser til så mange som mulig.

Men som i alle bransjer er det også en fordel å ha med seg erfaring inn i foretaket. Mange undervurderer verdien av erfaring og kompetanse, og det gjør jobben utrolig vanskelig. Det er alltid mye som er nytt når man skal starte for seg selv, og derfor er det viktig at du i det minste kjenner bransjer du begir deg inn i. Kapital er også et punkt der mange har litt for naive tanker i forkant. Vær realistisk på hva det vil koste å starte ditt foretak, og gå ut fra dette når du planlegger hvordan du skal få det til. Husk at hvis dine bakevarer er himmelske, er det ingen som tenker på om du selger dem fra et vindu i leiligheten din eller fra et flott bakeri i en fasjonabel gate. Dette er fordelen med å selge smaksopplevelser!

Prøv å anvende en engleinvestor

En engleinvestor, også kjent som forretningsengel eller uformell investor, er en privatperson som har stor innflytelse og langt over gjennomsnittet god økonomi, og som tilfører kapital til start av næringsvirksomheter. Dette skjer som regel i bytte mot eierandeler i foretaket eller konvertibel gjeld.

Du kan anvende en engleinvestor som går inn i foretaket med både kunnskap og kapital for å sparke i gang virksomheten. Det kan i ditt tilfelle være løsningen for å kunne lønne deg selv i den første tiden, samtidig som du får gjort de innkjøpene og investeringen som trengs for å starte opp. Utgiftene kan bli store i et bakeri fordi man må tilfredsstille Mattilsynets strenge reglement og man trenger store maskiner for å klare å ha en effektiv drift. Da er det godt å ha en støttespiller i ryggen som kan tilby sikkerhet i form av både penger, erfaring og i mange tilfeller nettverk.

Engleinvestorer er privatpersoner som kan gi deg en skikkelig kick i oppstartsfasen, og en stor fordel med denne hjelpen, er at den kan fort kan føre til andre investorer også ønsker å investere i ditt foretak. Men for at det skal være mulig å investere i ditt foretak, må det være opprettet. I disse tilfellene kan være en god idé å vurdere et aksjeselskap slik at du kan selge aksjer til investorer i bytte mot kapital. I tillegg er du mer økonomisk sikret hvis du driver et aksjeselskap fremfor et enkeltmannsforetak, og det er fordi all gjeld og forpliktelser blir tilknyttet selskapet og ikke deg som privatperson.

Registrer Aksjeselskap
image
Malin Soderstrom  1829 visninger
senest oppdatert: 7/3/2018 3:14 PM
businessman11