Vi bruker cookies i likhet med de fleste andre nettsider. Ved å bruke nettsiden vår,godkjenner du at vi samler data gjennom cookies.X

Antall registrerte selskaper
  • 2
  • 6
  • 5
  • 7
  • 9

Starte aksjeselskap – hvordan gjør man det?Først og frem må du velge å ta sjansen! Det finnes mange regler man må følge og lover fra myndigheten som forteller oss alle detaljene som gjelder rundt det å starte eget AS. Det kan uten tvil virke overveldende i starten, og det viktigste man kan gjøre er å ta ting steg for steg og ikke la seg stresse opp. Husk at dette er noe som veldig mange får til, og det er ingen grunn at du skal være unntaket. Internett er din beste venn med haugevis av informasjon og erfaringsdelingen som ikke koster deg noen ting. Benytt deg av det og les og lær, så mye du kan! Hvis du skal ansette en regnskapsfører, kan det lønne seg å gjøre dette på et tidlig tipspunkt ettersom det kan spare deg mye tid og strev. 

Forretningsidé for å registrere aksjeselskap

For å starte AS, trenger man ha en forretningsidé. Først og fremst må man naturligvis tenke på hva man ønsker å drive med, men dette er ikke nok. Når du har funnet ut hva du ønsker at ditt selskap skal levere, må du finne ut hvordan dette kan realiseres. Er det et marked for det du ønsker å selge? Kan du nå ut til kundene? Har du nok startkapital til å ta det store steget? Det finnes hundrevis av spørsmål, og de er alle like relevante. Et viktig spørsmål man bør stille seg selv tidlig i prosessen, er om din idé er basert på en trend eller om den faktisk har en levedyktig fremtid. Trender kommer og går hele tiden, og det er utrolig lett å se det store potensialet i trendene som har slått an. Problemet er at de allerede har slått an, og da er det allerede noen som har fullført den jobben du gjør nå for lenge siden. Det vil si at vinduet har passert, og det mest sannsynlig er en dårlig idé å satse på akkurat dette produktet eller denne tjenesten.

Forretningsplan 

Når man har en forretningsidé klar, er det tid for å få den ned på papiret i form av en forretningsplan. Mange lurer på hvorfor en forretningsplan er så viktig, og det skal du få svar på her. Helt enkelt er forretningsplanen selve grunnlaget for hele ditt selskap, og i oppstarten er den faktisk det eneste konkrete du har å lene deg på. Du kan jo tross alt ikke referere til drift ettersom du ikke har drevet noe enda. Banken, investorer, samarbeidspartnere og offentlige kontorer forventer alle en velformulert og godt gjennomtenkt forretningsplan for å kunne ta deg seriøst. De krever helt enkelt at du i forkant har satt deg ned og skrevet dette ”beviset” på at din forretningsidé er god og verdt å satse på. Det høres kanskje dramatisk ut, men her handler det rett og slett bare om å sette i gang. En forretningsplan er et dokument i stadig endring, og det skal det være. Fokuser først og fremst på de tingene som ligger til grunn for at du mener at din idé er verdt satsingen, nemlig kundegruppe, marked og etterspørsel, og jobb deretter med å bevise disse. Hvem, hvor, hvordan og hvorfor? Bruk gjerne en mal du finner på nettet og ta for deg punkt for punkt. Skriv ned dine umiddelbare tanker, og gjør endringer etterhvert som du kommer på nye ting. Fullført en markedsanalyse og referer til resultatene, snakk med folk og legg gjerne ved skriftlige uttalelser fra potensielle kunder som ønsker ditt selskap velkommen på markedet. Husk også å beskrive det økonomiske aspektet i form av et budsjett og forventet omsetning. Ikke tenk så mye på at disse tallene må være helt riktige, men fokuser heller på at de kan si litt om markedet samtidig som de kan være et bevis på at ditt selskap er levedyktig i årene fremover.


Registrer Aksjeselskap
image
Malin Soderstrom  534 visninger
senest oppdatert: 7/12/2018 6:12 AM
businessman11